Vill du flytta ut på landet?

Har du som många andra tröttnat på storstaden? Visserligen kan det vara attraktivt till en början att bo mitt i händelsernas centrum och bo nära affärer, nöjen, kulturen och alla evenemang som kan erbjudas i en så stor stad som Stockholm – men man kan faktiskt tröttna på det hela. Till sist kanske man drömmer om det där huset på landet, eller kanske inte enbart landsbygd, man måste ju arbeta och kunna försörja sig också.

Det är ytterst få människor som klarar av att försörja sig och samtidigt bo långt ute på landsbygden. Då kan ”landet” utanför storstaden till exempel vara lagom långt från stressen och pressen från storstaden. Varför inte flytta utanför Uppsala? Väljer man ett hus där kan man komma undan med en kostnad på huspriset till mellan en och två miljoner kronor. Väljer du ett hus med tomt, kan du plantera och odla dina egna grönsaker, dina egna blommor och fruktträd. I princip kan du bli självförsörjande om du kan plantera frön och lökar. Potatis kan du sätta under tidig vår, då bör du få åtminstone en skörd samma höst, beroende på hur stort potatisland du väljer. Tomater och gurkor kan du förplantera från mars och framåt och sedan ställa ut dem när det är tillräckligt varmt.

Få lägenheten i Stockholm såld

Behöver du få din gamla lägenhet såld i Stockholm kan du alltid anlita en mäklarbyrå som kan hjälpa dig, både med att få lägenheten såld, om du behöver renovera den för att höja priset och göra den attraktiv på så sätt, eller om du behöver homestyling. Dessutom kanske du vill ha en mäklare som känner till bostadsmarknaden i Uppsala på sina fem fingrar.

Fördelar med att anlita mäklare

Det finns många fördelar med att anlita en mäklare när du ska genomföra ett köp och när du vill sälja din bostad. Anlitar du till exempel en mäklare i Uppsala är de experter på alla slags avtal, som undanröjer framtida tvister. Det är mycket viktigt att både den som säljer och köper kommer överens och att det inte uppkommer något som är oklart om köpet och försäljningen, utan att man täpper till alla missförstånd, eller oklarheter. Skulle någon vilja dra sig ur, till exempel, går inte det om man har skrivit på kontraktet, men en mäklare kan agera så att det inte blir några tvister mellan köpare och säljare, om inte kraven är helt olagliga eller omöjliga att uppnå.

Nackdelar med att anlita mäklare

Nackdelen med att anlita en mäklare när man köper och säljer bostäder är väl att man ger bort en del av vinsten, 10 procent, för att vara exakt. I övrigt finns det enbart fördelar då en mäklare både känner till bostadsmarknaden och den juridiska biten med fastighetsförvärv, vilket andra lekmän inte gör.

20 Mar 2018

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!