Vårt arbete påverkar positivt

Att anlita seriösa företag för att mäta din lägenhetsyta i Stockholm kommer oavsett utfall av de egentliga måtten att vara till din fördel. Skulle deras arbete visa att din lägenhetsyta är större än vad som står angivet i kontraktet så kan det finnas mycket pengar att tjäna den dagen du står inför en försäljning. Alla vet att Stockholm har en bostadsmarknad som ständigt når nya rekordhöjder och där man ofta betalar per kvadratmeter. I vissa områden är summorna så mycket som 110.000/m2 och där ser man verkligen att varje kvadratmeter räknas.

Att anlita ett professionellt företag  för att mäta just din lägenhetsyta i Stockholm kan vara skillnaden mellan en bra affär och en verkligt bra affär den dagen du står inför en försäljning. Visar deras jobb att din lägenhet är större än vad som står angivet i kontraktet så har du goda möjligheter att få väldigt mycket bättre betalt den dag du ska sälja. De lämnar alltid ett dokument som gäller fram till nästa mätning genomförs och deras anställda är alla diplomerade och jobbar enligt SIS senaste standard.

Är din lägenhetsyta mindre än väntat?

Företagens jobb är även viktigt för dig sett till det motsatta alternativet – att din lägenhetsyta är mindre än det som står angivet i kontraktet. Anledningen till detta är att du i och med detta kan vara berättigad till en retroaktiv ersättning från den tidigare ägaren av bostaden. Det är alltid säljarens ansvar att måtten i kontraktet stämmer överens med verkligheten och detta är något som alltför många glömmer eller är omedvetna om. Att måtten inte stämmer kan bli en väldigt obehaglig överraskning och att anlita ett professeionellt företag  att mäta din lägenhetsyta i Stockholm innan en försäljning ger dig den trygghet du behöver.

De nya måtten gäller

Då diplomerade areamätare genomfört sitt arbete så är det måtten som du får i form av ett dokument som gäller. Som säljare av en lägenhet eller ett hus i Stockholm är detta alltså den detalj som gör att affären kan ske på ett säkert sätt. Att anlita ett företag  för att mäta din lägenhetsyta i Stockholm innan du säljer är det säkraste alternativet att slippa betala retroaktiv ersättning till den som köper. 

Du kan dra av dessa  tjänster på deklarationen 

Areamätning i samband med en försäljning är avdragsgill tjänst som du som privatperson kan dra av i din deklaration. Att låta professionella företag mäta din lägenhetsyta i Stockholm innan du ska sälja blir alltså därmed billigare om du väljer detta alternativ.

 

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!