Väl utförda underhållsplaner ger ett tryggt intryck av er BRF

Underhållsplaner ger era potentiella köpare en chans att bedöma bostadsrättsföreningens ekonomi. En bra sak i dagens osäkra tider där ingen vill ta risker.

Dåliga underhållsplaner brukar vara ett tecken på en dålig fastighet och en dålig bostadsrättsförening, eller en dålig styrelse. Oavsett vilket är det inte ett intryck du och din BRF vill ge potentiella köpare. På dagens svajande bostadsmarknad gäller det att spela sina kort rätt, och då ingår det att ha en riktigt bra underhållsplan på plats.

Utan en underhållsplan kan en köpare nämligen inte alls veta hur det står till med föreningens ekonomi. Och eftersom de flesta hushåll upplever osäkerhet vad gäller privatekonomin i den oroliga värld vi lever i, kommer de sannolikt inte riskera att köpa in sig i ännu en ekonomiskt osäker situation.

Så enkelt är det att ta hjälp med underhållsplaner

Du som sitter i styrelsen för en BRF där underhållsplaner och annan ekonomisk dokumentation ännu inte är på plats, kan det kännas tryggt att veta att det är enkelt att ta in extern hjälp. Både vad gäller besiktningen av er fastighet, och med upprättandet av själva underhållsplanerna.

Du behöver alltså inte oroa dig för att du personligen behöver ta tag i underhållsplanerna. Det räcker gott och väl med att ringa ett telefonsamtal, så kommer saken vara fixad inom kort. Väl värt att lägga lite energi på, med tanke på att alla inblandade i er BRF nog vill kunna eliminera eventuella ekonomiska riskfaktorer framöver.

25 Jul 2022

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!