Takläggare i Stockholm som både lägger och reparerar tak

Funderar ni på om ni måste lägga om taket eller om det räcker med underhåll? Det finns takläggare i Stockholm som lägger, reparerar och underhåller tak.

Det finns inget tak i Stockholm som håller för evigt men med underhåll och reparationer kan man få taket att hålla mycket längre. Därför är det viktigt att man årligen besiktigar taket och utför de åtgärder som behövs. Mycket av takunderhållet kan man göra själv, som exempelvis att rensa hängrännor eller lägga takpannor som hamnat snett tillrätta.

Större underhåll som taktvätt och takmålning bör dock utföras av en riktig takläggare. Hur ofta man behöver lägga om taket beror på vilket material det är gjort av och hur pass utsatt fastigheten är för olika typer av väder. Generellt brukar man beräkna att ett modernt papptak håller i trettio år, ett plåttak i femtio, och ett tegeltak i hundra.

Välj en takläggare som lämnar garanti på taket

Det kan vara svårt att själv bedöma om taket måste läggas om eller om det räcker med underhåll och reparationer. Men en takläggare kan enkelt avgöra detta genom en besiktning. Att rådfråga en takläggare i Stockholm och få taket besiktigat kostar ingenting. I stället får man förslag på lämpliga åtgärder och en offert som man får ta ställning till i lugn och ro.

Ska man anlita en takläggare är det viktigt att man förvissar sig om att takläggaren använder sig av kvalitativt material som är anpassat för nordiskt klimat. Annars kommer taket inte hålla särskilt länge och man måste snart byta det igen. Säkrast är att också välja en takläggare som lämnar en generös garanti på taket.

25 Aug 2022

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!