Sugen på ett attefallshus? Skapa en extra inkomstkälla genom att hyra ut ett bostadshus på din tomt

Att bygga ett extra bostadshus på din tomt för uthyrning kan vara ett smart sätt att tjäna in en del av dina egna boendekostnader genom att ta in hyresintäkter från fler. Dessutom ger det dig möjlighet att investera i ett stiligt litet hus som smidigt ryms i trädgården.

Har du någonsin funderat på möjligheten att hyra ut en mindre bostad på din egen tomt? I många städer, särskilt våra storstäder, är det en utmaning för många människor att hitta bostäder. Studenter, nyseparerade eller nyanlända har ofta svårt att hitta ett eget hem, och här kan du faktiskt hjälpa till.

Om du bygger ett snyggt attefallshus på din tomt kan det användas för olika ändamål. Först och främst kanske det är dina egna barn som flyttar in där, som ett steg i att flytta hemifrån. Å andra sidan kan ni bygga attefallshuset just för att hyra ut det, vilket ger någon annan ett hem samtidigt som ni tjänar pengar genom hyresintäkterna.

Ett brett utbud av modeller

Attefallshus har blivit populära på marknaden och idag finns det ett brett utbud av olika leverantörer. Den enklaste lösningen är att kontakta en leverantör som erbjuder nyckelfärdiga modeller. Genom att välja en färdig modell kan det nya huset snabbt ställas upp. Om ni har ett akut behov av mer utrymme eller önskar få den extra inkomsten snabbt, är en nyckelfärdig lösning perfekt.

Det finns två huvudsakliga alternativ när det gäller att bygga attefallshus i Stockholm. Antingen anlitar ni en firma som levererar och bygger upp huset åt er. Alternativt kan ni köpa ett nyckelfärdigt attefallshus och själva hyra in en snickare för att utföra byggarbetet. Eftersom ett attefallshus som ska fungera som bostadshus behöver el och vatten, kommer ni även att behöva anlita rörmokare och elektriker för att hjälpa er.

9 Oct 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!