Ska du anlita en städfirma i Stockholm?

Bor man i Stockholm så blir man snabbt också varse om att staden skiljer sig betänkligt från hur en mindre stad fungerar. Stockholm är i många avseenden en storstad och detta för med sig både stora uppsidor; men även några nedsidor. Till det sistnämnda så kan man säga att den höga pulsen, den hektiska livsstilen samt de långa avstånden i kombination med hög trafik och problem med kollektivtrafiken kan gör att de vardagliga sysslorna får stryka på foten. Man hinner helt enkelt inte städa, sköta om sitt hem och laga mat i samma utsträckning som i en mindre stad där man slipper spendera upp till två timmar dagligen på en pendlande fot mellan hem och jobb.

Det är också det som är förklaringen till att många familjer väljer att anlita en städfirma för att sköta om exempelvis hemstädning. Man köper sig helt enkelt mer kvalitetstid, man tar bort en del av oron och ångesten som kan komma av att man känner sig otillräckligt; en städfirma är i många fall den direkt avgörande biten i ett livspussel för familjer i Stockholm. Att man sedan 2007 kunnat använda sig av rut-avdraget spelar naturligtvis också en väldigt stor roll till varför man sett en ökning av exempelvis hemstädning och professionell hjälp av en städfirma i Stockholm.

Dock; det finns vissa saker som man måste ha i åtanke om man står inför att anlita en städfirma i Stockholm och det första man ska veta är att alla inte håller samma klass. Det finns många städföretag i Stockholm och en del av dessa har visat sig hålla en väldigt dålig klass där rena fuskjobb levereras, där en städning helt kan utebli och där föremål kan försvinna från den familj där städningen ägt rum. Det handlar trots allt om att man lämnar över nyckeln till sitt eget hem i händerna på en okänd person och av den anledningen så måste man vara lite försiktig innan man väljer en städfirma i Stockholm.

Det finns några punkter som kan vara bra att använda sig i detta val och som kan separera en sämre städfirma från en bättre; tips som kan vara värda att använda sig av om du känner att ni skulle vilja få mer över för varandra. Vi radar upp dessa nedan så kan de bli lite enklare för dig att följa.

11 Feb 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!