Så nöjda är östermalmsborna med sina mäklare

Det är viktigt att man känner förtroende för den mäklare man anlitar. Det är han eller hon som kan hjälpa med att se till att bostaden säljs för ett så bra pris som möjligt. Samtidigt finns det kunder som är missnöjda med den mäklare på Östermalm de anlitat – men med det sagt, är de allra flesta nöjda. På en stor plattform för recensioner och omdömen har nästan alla 5 av 5, eller 4,5 av 5, i betyg. Nära så bra det går, alltså. 

Överväldigande majoritet av positiva omdömen

Den första aktören vi tittar på är också den som har flest omdömen, flera tusentals. Ett så stort underlag av omdömen gör det höga betyget (4,5 av 5) relativt säkert att lita på. De första tiotal kommentarerna som syns berömmer alla mäklarfirman, med lovord som ”pålästa”, ”kunniga” och ”proffsiga”. Att hitta en negativ kommentar om den här mäklarfirman är helt enkelt inte särskilt lätt. En recensent ger 4 av 5 och skriver att slutpriset inte motsvarade deras förväntningar. Samtidigt påpekar hon att bostadspriserna började falla vid tidpunkten för försäljningen. Således är det här något som mäklarfirman knappast kan beskyllas för. I övrigt säger hon att kontakten med mäklaren var ”toppen”. Bemötande var trevligt, energiskt och respektfullt. 

Fåtal låga betyg

En recensent ger endast 1 av 5, med motiveringen att mäklaren inte ville ”förstå de felaktigheter” som enligt henne fanns i lägenheten hon köpte. Hon avslutar recensionen med att höja ett varningens finger för den här mäklaren på Östermalm. Den berörda mäklaren har svarat i en kommentar och anser att omdömet är orättvist. 

Mindre fel

En annan firma vi tittar på är verksamma över hela Stockholm, men har ett kontor på Östermalm. Kontoret i Östermalm har fått ett 50-tal recensioner, där endast två stycken har lagt ett betyg som är lägre än 5 av 5. Den ena har gett en 4:a då det var några stavfel i objektbeskrivningen. Den andra berömmer östermalmsmäklaren, men verkar besviken då slutpriset inte motsvarade hennes förväntningar. Samtidigt påpekar hon att hon upplever att mäklaren har gjort sitt bästa. 

I övrigt får den här mäklaren på Östermalm, liksom den första, nästan bara goda betyg. De flesta berömmer firman för att de är professionella, engagerade och trevliga. En annan tycker det var trevligt att mäklaren uppträdde ”trovärdigt” och inte var allt för säljande i processen. Mäklarfirman har svarat på de flesta kommenterar och tackar recensenterna för deras omdömen. 

11 Apr 2018

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!