Så kan en ombildningskonsult hjälpa dig

Är det dags att ta tag i ombildningen? Om inte du eller grannarna har någon erfarenhet av detta sedan tidigare kan det vara en god idé att hjälp av en ombildningskonsult. På så vis kan processen flyta på smidigare, medan du och grannarna kan ägna tid åt annat medan ombildningskonsulterna sköter resten.

Vanliga funderingar

Vid en ombildning kommer det oundvikligen att komma upp en hel del funderingar. Vid sådana lägen är det bra att ha någon erfaren att vända sig till som kan svara på dem. Hur många måste rösta ja för att köpet skall gå igenom? Hur ser vårt förhandlingsläge ut egentligen? Att kunna få snabba svar på dylika frågor är något som de flesta värdesätter högt.

Helhetslösningar

En god ombildningskonsult kan erbjuda er en bra helhetslösning. Bildandet av en bostadsrättsförening innebär flera moment som ska avklaras. Ett exempel på det är den ekonomiska planen, som behöver vara välarbetad och godkännas av så kallade intygsgivare. Det är sedan upp till Bolagsverket att kontrollera dessa intygsgivare, men för att allt ska gå så smidigt till som möjligt från början, kan det vara bra att ha hjälp från en ombildningskonsult.

Fräsch kunskap

Lagarna kring bildandet av bostadsrätter är, som många andra lagar, i förändring. Det som gällde år 2010 kanske inte längre gäller idag. Således kan det vara värt mycket att ha hjälp av en ombildningskonsult som regelbundet går på utbildningar för att fräscha upp sina kunskaper och lära sig det senaste. Om du själv letar fram information på nätet, finns en risk att den informationen är utdaterad. Att inte ha koll på regelverk och lagar är en dålig ursäkt ifall något blir fel under processen.

Hitta en ombildningskonsult

Ombildningskonsulter arbetar som regel över ett brett område. När vi tittar på ett av de större företagen ser vi att de har hjälpt till med ombildningar över hela landet, med undantag från de allra nordligaste delarna av landet. Således behöver du inte leta efter en som är nära dig, utan mycket av hjälpen kan ske på distans.

Det kan givetvis skilja sig åt hur olika ombildningskonsulter jobbar. Vissa kanske arbetar mer per telefon, medan andra vill hålla en regelbunden personlig kontakt. Som när man anlitar vilken tjänst som helst är det viktigt att man granskar den firma man anlitar. Titta på recensioner på nätet, be om referenser från firman och kolla upp vad företaget har gjort tidigare. Lycka till med din ombildning!

17 Aug 2017

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!