Riktig fasadmålning utförs av erfaren målare i Stockholm

Det är faktiskt inte vem som helst som kan måla om en fasad. Riktigt bra fasadmålning med lång hållbarhet bör göras av en väl erfaren målare i Stockholm.

Det finns så många aspekter att tänka på när ni ska måla om fasaden på er fastighet i Stockholm så är det bra att börja med att göra lite undersökningar. Vad behöver ni egentligen veta innan ni ska måla om fasaden? Första steget är alltid att planera och införskaffa allt material som kommer att behövas.

Ni behöver till exempel räkna ut hur mycket målarfärg som går åt för att göra en noggrann fasadmålning. Kom ihåg att räkna med spill och att första strykningen alltid drar mer än andra strykningen, speciellt om ni har trärena ytor. Det är också viktigt att underlaget är rent innan ni börjar måla på det.

Temperaturen spelar roll vid fasadmålning

Det finns många små faktorer som kanske inte verkar så viktiga om man inte har målat om en fasad förut. Jobbet är dessutom väldigt tidskrävande, och kräver muskler för att man ska orka klara av en hel byggnad. Om det är en hög byggnad så är det dessutom viktigt att alla har rätt säkerhetsutrustning och att det är lätt att komma åt, så att man inte sträcker sig och skadar sig.

Temperaturen spelar också roll. Måla inte i frysgrader, och undvik allt för höga temperaturer, då färgen lätt spricker om den torkar för snabbt. Välj en målare som har lång erfarenhet och hör av er i tid så kan ni snabbt få hjälp med er fasad. Januari är en bra månad att höra av sig för att börja planera inför sommaren.

Ska du måla om fasaden på huset? Kolla in den här hemsidan: fasadmålningstockholm.com

21 Aug 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!