Muskler som Magnus Samuelsson

När det ska flyttas och lyftas tungt gäller det att var förberedd. Istället för att själv slita ut din kropp finns det professionell flyttpersonal att hyra in. De har muskler och kompetens.

Inte alla är som Magnus Samuelsson. Han är mer känd som “Världens starkaste man” efter en tävling i Marocko 1998. Därefter har han tagit hem nio titlar i tävlingen “Sveriges starkaste man”. Det är minst sagt en herre som klarar av tunga lyft. Hans personliga rekord i marklyft mäter ända upp till 375 kilo. En helt makalös bedrift av Samuelsson. Det är exakt en sådan person man skulle behöva när man flyttar. Det är nämligen ett exempel på en situation där det förekommer många tunga lyft. Ofta är det mycket slitsamt och du riskerar att fördärva armar, knän och inte minst ryggar i samband med alla tunga lådor som ska bäras mellan lastbil och bostad.

Orkar du verkligen själv?

Man behöver naturligtvis inte vara lika stark som Samuelsson för att vara användbar och nyttig för att bära tunga lådor och möbler. Men det underlättar förstås att ha lite muskler. Det blir även en slags försäkring för din del. Du vet att dina ömtåliga saker bärs upp bättre av en person som är van vid att lyfta tungt, jämfört med ett benrangel med överkropp som Montgomery Burns. Anledningen till att man vill vara försiktig är förstås för att dina saker är ömtåliga. Då är det sällan värt att chansa på att “jag kanske orkar själv”. Ta det säkra för det osäkra. Läs mer om tunga lyft på denna hemsida: https://www.tungalyftt.se/

14 Jan 2021

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!