Med rätt inredning kan en vindsvåning i Stockholm bli en bra affär

En vindsvåning i Stockholm kan generera klirr i kassan för en BRF. Men det gäller att satsa lite på inredningen, även om det bara inreds för visningens skull.

En vindsvåning är det översta planet på ett hus som omvandlats till bostäder. Innan ombyggnationen kan vinden ha varit helt oanvänd eller använts som förråd. Vindsvåningar är generellt belägna högst upp i en fastighet, även om det finns lägenheter som kallas vindsvåningar trots att de har ytterligare en våning över sig.

I Stockholm har det blivit mycket populärt att renovera och inreda vinden på stadens fastigheter. Vindsvåningen som då blir resultatet erbjuder en unik charm och enastående utsikt över staden – och visar sig ofta vara en mycket god affär för till exempel den bostadsrättsförening som står för försäljningen. Tidigare outnyttjad yta blir plötsligt attraktiv för köpare på den exklusiva delen av Stockholms fastighetsmarknad.

En viktig del av att lyckas med sin vindsvåning är att anstränga sig lite vad gäller inredningen. Detta gäller även om vindsvåningen endast ska inredas för försäljning. Det kan vara klokt att hålla sig uppdaterad om nya inredningstrender, eftersom köpare ofta förväntar sig en snygg och uppdaterad inredning när de kommer på visning.

Så får du en snyggt inredd vindsvåning i Stockholm

En av de senaste trenderna inom inredning är att behålla den ursprungliga karaktären som är så typiskt för vindsvåningar i Stockholm. Synliga takbjälkar och takfönster behålls, samtidigt som de kombineras med moderna möbler och inredningsdetaljer. Sammantaget ger detta ett eklektiskt och intressant intryck, som uppskattas av många olika typer av köpare.

Det går att inreda en vindsvåning på flera sätt. En trend är att skapa en elegant och minimalistisk inredning. Då används neutrala färger och raka linjer för att spegla den skandinaviska stilen som blivit så populär bland kännare och trendsättare inom mode, inredning och design.

På samma gång går det att hitta inspiration hos den mer uttrycksfullt kreativa och excentriska delen av Stockholms modescen. Många väljer att gå rakt emot den skandinaviska strikta elegansen och istället inreda sina vindsvåningar med starka färger på möbler och tapeter. Kombinerat med konstverk av olika slag skapas då en unik och personlig atmosfär, som passar både vindsvåningen och den boende som handen i handsken.

26 Aug 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!