Många väljer lokal flytthjälp

Många som flyttar i Stockholm väljer att använda sig av en flyttfirma snarare än att sköta allt på egen hand. Och man väljer gärna ett flyttföretag med lokal anknytning. Stockholm är en stor stad och man vill gärna ha en flyttfirma från den förort- eller stadsdel man ska flytta till eller från. Bor man i Tyresö så väljer man en flyttfirma därifrån, bor man på Södermalm så anlitar man en flyttfirma som arbetar där, detsamma gäller Vasastan, Östermalm och så vidare.

Anledningen till detta är ganska naturlig och handlar dels om att gynna det lokala företagandet och dels också att man genom att anlita en flyttfirma i exempelvis Tyresö också får deras expertis om området på köpet. Detta kan nämligen innebära att flytten går snabbare då denna flyttfirma förmodligen har full koll på exempelvis trafikläget i Tyresö, vilka vägar man ska undvika och hur man kan hitta bra parkeringsplatser. Bor man i Tyresö och istället väljer en flyttfirma från Södermalm så tappar man dessa fördelar och då får man också räkna med att flytten inte blir fullt lika effektiv i slutändan. Oavsett om man väljer en lokal flyttfirma i Tyresö eller inte så har det alltså blivit allt vanligare att man använder sig av denna tjänst och detta i en betydligt större utsträckning än vad man gör i andra städer.

Detta faktum kan förklaras av två saker och om vi börjar med den första så handlar den om att Stockholm är den stad i Sverige där absolut flest flyttar sker. Det finns helt enkelt inte så många bostäder för att täcka det stora behov som finns och detta gör att korttidskontrakt på exempelvis lägenheter ofta skrivs – något om främst drabbar unga personer som får finna sig i att flytta runt mellan dessa. Det kan alltså handla om att en ung person tvingas flytta från Tyresö till Södermalm vidare till Hökarängen och så småningom hamna i Nacka – allt inom loppet av ett år och för detta använder denne person alltså en flyttfirma. Det blir – helt enkelt – för jobbig att själv ta hand om alla dessa flyttar.

En flyttfirma i Tyresö får många uppdrag

Nummer två till varför man använder sig av en flyttfirma mer frekvent i Stockholm handlar om att det finns så pass många verksamma i staden och i de närliggande områdena. Något som i sin tur leder till en ökad konkurrens där priserna sjunker. Man får helt enkelt tag på en billig flyttfirma i Stockholm och detta oavsett om man bor i Nacka, Tyresö eller någon annanstans i närheten av staden. Alla dessa flyttar i Stockholm har alltså öppnat upp en stor marknad för flyttfirmor och detta har i sin tur blivit till gagn för de som verkligen behöver dem – nämligen kunderna.

Bor man i Tyresö så kommer man alltså inte att ha några problem då det handlar om att hitta en pålitlig, billig flyttfirma – däremot får man tyvärr kanske räkna med att man får anlita den ganska ofta. Så ser ju bostadsmarknaden – som sagt – ut i Stockholm.

31 May 2017

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!