Magasinering är populärt i Stockholm

I och med att Stockholm ständigt växer, både till yta och sett till befolkningsmängden, så innebär detta att alternativen gällande utrymmen krymper. Detta ser man i att man i Stockholm bor lite mindre – och dyrare – än vad man gör i övriga städer i landet och man kan även se hur utrymmet för förråd hos privatpersoner också de blir mindre. Om man förr flyttade till Stockholm så kunde man räkna med att man fick ett vindsutrymme samt kanske en lite mindre källarlokal dit man kunde ställa in sina saker.

I dagens Stockholm så är det så att väldigt många bostadsrättsföreningar ser vinstmöjligheter i att bygga om exemplevis vindar och källare till något som man därefter kan tjäna pengar på; att exempelvis låta en person bygga om en råvind är en synnerligen lönsam affär och detsamma gäller en källarrenovering där man byter ut dessa utrymmen mot exempelvis en tvättstuga.

Sett ur det här perspektivet – att ställa bostäder och saker som alla har nytta av; som en tvättstuga eller en värmepump för bättre energi- och uppvärmning mot ett mindre, privat utrymme – så är det naturligtvis väldigt bra. Det som dock ställer till det är att dessa utrymmen försvinner och minskar möjligheten för privatpersoner att ställa sina saker någonstans. Hur löser man då detta – tvingas man per automatik till soptippen eller till en välgörenhetsorganisation i Stockholm?

Nej, naturligtvis gör man inte det; det som skett i Stockholm är istället att det uppkommit väldigt bra alternativ då det kommer till magasinering. I dagsläget väljer många personer magasinering i Stockholm och man gör detta då det är ett väldigt tryggt, säkert och prisvärt alternativ. Detta kanske framförallt för större – mer värdefulla – föremål och saker.

Magasinering passar den urbana människan

Äger man exempelvis en flygel så är detta ingenting som man kan förvara på sin egen vind; den tar dels mycket plats och dels så är den för tung för att bära – och här kommer således magasinering i som en räddare i nöden. Det som kommer att hända i Stockholm är snarare att denna företeelse kommer att bli ännu större i framtiden och att magasinering av det slag som man ser i USA kommer att bli vanligare. Det vill säga att man kan hyra ett utrymme – exempelvis ett garage – där man sedan kan ställa det som man för tillfället inte använder.

Ser man till hur magasinering fungerar i USA så har detta fenomen funnits under en väldigt lång tid och det är jsut i de större städerna som det är som vanligast och av samma skäl som man nu ser i Stockholm. Den urbana människan bor trängre och har ett begränsat utrymme – något som för den saken skull definitivt inte behöver betyda att denne inte äger någonting.

Tvärtom; genom magasinering så kan man äga – och förvara – nästan exakt hur mycket som helst och i Stockholm – ännu så länge – inte heller behöva betala så mycket pengar för det nya utrymmet.

Här kan du läsa mer om magasinering.

18 Mar 2017

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!