Installera säkerhetsdörrar i Stockholm

Säkerhetsdörrar ger ett bra skydd mot inbrott och brand. En tjuv får svårt att bryta sig in och brandkåren kommer fram innan eld tränger in i lägenheten.

Du kan installera säkerhetsdörrar i Stockholm som ser till att inte bara inbrottstjuvar utan även eld och brandgaser stannar utanför din lägenhetsdörr. En erfaren tjuv har stor respekt för säkerhetsdörrar och skyr dem som pesten. Det är helt enkelt inte värt besväret att ge sig på dem.

För att forcera säkerhetsdörrar behöver en tjuv borrmaskin och såg, vilket kommer göra för mycket väsen i ett trapphus. Risken att bli tagen på bar gärning är stor. En brandklassad säkerhetsdörr har till uppgift att motstå brand under en viss tid. Tiden ska vara tillräckligt lång så att brandkåren efter ett larm hinner fram för att släcka elden.

Brandklassade säkerhetsdörrar

På en branddörr i Stockholm – även på andra orter – finns en metallskylt som visar dörrens brandklass. Enligt svensk standard utförs brandtest på en komplett dörr med lås, beslag och karm. Efter ett test lämnas ett typgodkännande och i detta anges vilka krav som en specifik branddörr uppfyller. En branddörr i flerfamiljshus har en dubbel funktion. En lägenhet utgör en brandcell. Eld från lägenheten skall inte sprida sig ut i ett trapphus. Brand skall inte heller sprida sig från ett trapphus och in i en lägenhet.

En säkerhetsdörr med brandklassning ger flera fördelar utöver ditt personliga skydd. Din bostadsrätt blir värd mer. Dessutom vill försäkringsbolag gärna undvika att behöva betala ut skadeersättningar för inbrott och brand. Du bör få lägre försäkringspremie om du installerar en säkerhetsdörr.

17 Sep 2022

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!