Inga kvarlämnade pianon!

Att äga ett piano är något som inte alla gör. En fantastisk tillgång! För att de ska slippa bli kvarlämnade vid flytt krävs en hel del, dock. Har du en lyftkran lätt till hands? Om inte, läs här!

Att äga ett piano är en tillgång och en ständig källa till glädje. Att kunna åstadkomma musik närhelst du önskar och att uppföra den själv. För du kan väl spela, och har inte pianot bara som dekoration? Finns det fler personer i hushållet finns också möjlighet att göra spelandet till en gemensam aktivitet. Ofta är också ett piano ett instrument som funnits i familjen länge. Då är värdet inte bara musikaliskt och dekorativt. Pianot är även en kär släktklenod som vårdas och kan hålla i generationer. Det är med andra ord helt problemfritt och roligt att äga ett piano - tills det är dags att byta bostad. Då har du plötsligt ett rejält - och tungt! - problem.

Pianoplacering och pianoflytt

I vissa fall kan man verkligen undra hur ett piano, eller annat klaviaturinstrument, ens kunnat hamna på det ställe det befinner sig på idag. Togs det dit bit för bit? Lyfte någon på taket och stoppade ner det, en jätte kanske? Troligt är att de alternativen inte är aktuella när det är dags för dig själv att flytta ditt piano.

Den trista sanningen är att ett ganska stort antal råstarka personer har burit och kånkat och vinklat för att få pianot på plats och att exakt samma procedur är vad som behövs, nu igen. Det är inte ett enkelt jobb och det är inte riskfritt, vare sig för pianot eller de som ska bära det. Det är definitivt inte heller något du med varm hand vill överlämna till exempelvis din far, som är helt övertygad om att det fixar han enkelt.

Alternativ för glada pianoägare

En pianoflytt är ett arbete för specialiserade proffs. Det är en tung och svår operation att fixa och för att inte instrumentet ska bli skadat eller förstört bör man alltså anlita kunnigt folk. I många fall är inte en ordinär flyttfirma så väldigt intresserade av just det jobbet heller. Noggrann planering och förkunskaper krävs. I vissa fall kan man faktiskt behöva använda någon typ av kran och ta ut ett piano fönstervägen. En spektakulär syn och ett delikat precisionsarbete om något. Och när pianot är utlyft och bortkört kommer nästa moment - inbärning och placering i ny bostad. Så lyft luren, snarare än pianot, och skaffa experthjälp!

18 Apr 2020

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!