Golv utan skavanker med golvslipning i Stockholm

När man funderar över sina golv och ser att de är riktigt slitna är det dags att ta kontakt med någon bra firma som åtar sig golvslipning i Stockholm.

Åren ger spår och det gäller inte bara oss människor. Det gäller i hög grad allt vi har omkring oss. Golven är förstås inte undantagna. Vi går på dem hela dagarna och vi drar möbler på dem. Barn leker och husdjur - de bara existerar där och det räcker gott. Sammantaget ger användning ett slitage som kan vara mycket synligt.

Trägolv är lite av ett specialfall. De är känsliga för repor och fläckar, speciellt om de inte är adekvat ytbehandlade. Samtidigt är de oerhört hållbara. De kan se lika fina ut som när de lades för femtio år sedan om inget speciellt inträffat. Och om de ser slitna och trötta ut går det att åtgärda ganska enkelt.

Golvslipning är både enkelt och svårt

En golvslipning innebär att man tar bort det allra översta skiktet av golvet med en slipmaskin. När man avlägsnat allt som är slitet och trasigt får man fram en oskadd yta som sedan kan lackas, oljas eller fernissas. Vips har man ett snyggt golv som ser alldeles nytt ut och detta till en låg och överkomlig kostnad.

Det svåra med golvslipning är att den måste utföras i väldigt jämn takt, och att man behöver specialverktyg på svåråtkomliga områden som vid vattenrör och i hörn. Därför ska man anlita experter på golvslipning för att undvika att golvet faktiskt ser värre ut efteråt.

6 Sep 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!