Goda råd om hur man minskar flyttstressen

De flesta upplever en flytt som väldigt stressande. Inte blir det bättre av att livet ska rulla på som vanligt med familj och arbete. Här följer några tips på hur man kan lätta på stressen.

Ska man flytta bör man börja i god tid med att rensa och packa och inte vänta till sista minuten. Har man möjlighet är det väl använda pengar att också ta hjälp av en riktig flyttfirma. De kan både packa, flytta och packa upp bohaget och möblerna. Många väljer dock att endast ta hjälp med att bära och att transportera bohaget till den nya adressen. I stället för att ge sig ut och jaga flyttkartonger kan man låna kartonger från flyttfirman och även få dem hemkörda ända till dörren. Detta spar massor av tid som man kan ha till annat.

Ta hjälp med flyttstädningen

Även flyttstädningen är ett stressmoment och alla spår ska städas bort från golv till tak. En flyttstädning tar flera timmar att utföra och det är viktigt att man inte missar något. Skulle man få underkänt på städningen kan hyresvärden eller de som köpt bostaden kalla in en städfirma och låta dem städa om bostaden. Räkningen skickas sedan till den som bodde där tidigare och då har man ingen möjlighet att påverka priset alls. För att undvika stressmomentet med städningen är det bättre att själv anlita en städfirma och låta dem utföra flyttstädningen i Norrköping redan från början. Dessutom kan man använda sig av rut-avdraget så det behöver inte bli så kostsamt.

20 Jan 2021

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!