Få hjälp med bostadsanpassning i Stockholm

Det finns hjälp att få att göra en bostadsanpassning i din bostad i Stockholm. Det ska inte finnas några hinder för att inte klara vardagen på egen hand.

För de flesta känns det som en självklarhet att man kan använda alla funktioner i sin bostad, men om man har en funktionsnedsättning är det långt ifrån en självklarhet. Det finns fler saker än man kanske tänker sig att man kan göra för att anpassa bostaden för alla behov.

Det finns faktiskt en lag som förordar att man har rätt till bidrag för bostadsanpassning om man har en funktionsnedsättning och den finns till för att så många som möjligt ska klara det vardagliga livet själv, trots olika svårigheter. Det kan handla om olika saker som till exempel att kunna laga mat eller bädda sängen.

Med bostadsanpassning kommer lösningarna

Vi kan titta lite närmare på vad man faktiskt kan göra för anpassningar i bostaden. Något som kan vara svårt är att förflytta sig runt i en lägenhet. Då kan man se till att få bort alla trösklar som är i vägen och göra dem jämna med golvet. Även stödhandtag kan man sätta upp på ställen där man behöver ett extra handtag.

Ett annat ställe som är vanligt för bostadsanpassning är badrummet. Här finns det många smarta lösningar man kan göra för att underlätta. En duschkabin som är lätt att sig in i och ut ur, anpassade sitsar och spegelväggar är guld värt för många. Det viktiga är att man hittar lösningar som passar varje individ.

21 Apr 2022

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!