Efterfrågan på poolföretag ökar i takt med populärkulturell exponering

Nej, du har inte blivit hypnotiserad av något poolföretag. Du är nog sugen på att skaffa pool för att du så ofta sett folk på TV ha så roligt i sina pooler.

Vet du varför du är så sugen på att skaffa pool? Antagligen för att du sett så många pooler i filmer och TV-serier. Många poolföretag har verkligen bråda dagar tack vare sin frekventa medverkan i nutida populärkultur. Särskilt verkar sensommar eller tidig höst vara förknippade med scener där människor njuter av sina pooler i filmer och TV-serier.

Så om du råkar läsa detta i augusti eller september och tycker att det var väl lustigt att det dök upp en text om pooler just när du tänkte på det – det är inte magi. Det är populärkulturens kraftiga inverkan på oss människor som pågår. Och det är väl inte det sämsta. Att skaffa en pool kan ju vara en riktigt bra idé, förutsatt att du har utrymme i både din ekonomi och din trädgård för den.

Men låt oss analysera var du kan ha fått syn på den där poolen som väckte dina lustar. I vissa filmer är poolföretag till och med en del av handlingen. Har du kanske sett “The Pool Boys”, där huvudkaraktärerna arbetar på ett poolföretag? Då vet du sannolikt att ett poolföretag arbetar med att installera, underhålla och reparera pooler.

Poolföretag levererar pool till privatpersoner och filmstjärnor

Pooler kan också dyka upp i musikvideor, inte minst inom pop- och hiphop-genren. Idag kanske det inte är så vanligt att titta på program som MTV Grind, men på 90- och 2000-talet var detta program ensamt ansvarig för säkert flera hundra beställningar av privata pooler. Det kan man i alla fall spekulera i för skojs skull.

Lite senare i TV-historien fick pooler och poolföretag en renässans på TV-skärmen när reality-TV slog igenom. Både de serier som kretsade kring sol och bad i Miami och de serier som fokuserade på renoveringsprojekt behövde nog ofta anlita ett poolföretag. Ibland fick dessa aktörer synas i bild, andra gånger verkade de endast bakom kulisserna.

Så, har du fått en känsla för varför du blivit så sugen på att skaffa pool till din trädgård? Kan det ligga något i teorin om att det haft något att göra med populärkulturens inverkan på ditt undermedvetna?

Läs mer om du är sugen på att skaffa pool här: miamipool.se

13 Aug 2023

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!