Besiktningsman i Stockholm bör vara oberoende och opartisk

När du söker efter en besiktningsman i Stockholm efter att ett husbygge gått snett bör du leta upp en oberoende sådan på egen hand. Inte ta byggarens bror.

Detta var sista gången Lasse lyssnade på sin bror Bengt. Bengt hade alltid haft dåligt omdöme. Men frågan är vems omdöme som var sämst, med tanke på att Lasse livet igenom tagit sin brors dåliga råd. Som det där med byggaren och besiktningen, till exempel.

Lasse hade byggt ett hus. Inte själv, naturligtvis. Han hade anlitat en byggfirma som verkade seriös. Tyvärr hade huset blivit helt snett, och Lasse var inte alls nöjd. Skrivbordsstolen rullade av sig själv inne på kontorsrummet, på de lutande golven. Han klagade naturligtvis och ville reklamera bygget. Men då krävdes naturligtvis att bygget besiktigades av en besiktningsman.

Besiktningsman för sneda hus i Stockholm

Hans bror Bengt menade att det inte alls var nödvändigt att på egen hand leta upp en certifierad besiktningsman i Stockholm och be honom eller henne komma och kolla över huset. Det är billigare att ta den som byggaren själv erbjuder sig skicka dit. Det skulle inte kosta någonting, ju! Ett sådant kap, tyckte Bengt.

Tyvärr visade sig “besiktningsmannen” byggaren rekommenderade vara byggarens bror. Han godkände bygget utan mankemang, och Lasse fick stå där med sin sneda villa. Bengts råd var verkligen inte bra. Hade Lasse valt en oberoende och opartisk besiktningsman hade han sannolikt inte behövt betala för bygget, eller åtminstone fått det åtgärdat gratis av byggaren.

4 Sep 2022

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!