Behåll den ursprungliga charmen vid en badrumsrenovering

Ett vanligt misstag som sker vid en renovering är att man fokuserar enbart på det som ska renoveras. Menas här: man ska genomföra en badrumsrenovering och man ser då enbart till att renoveringen i fråga blir så modern som möjligt; man lägger på extra allt och man tar ingen som helst hänsyn till hur bostaden i övrigt ser ut. Vi tar naturligtvis hänsyn till det faktum som ligger i att smaken skiljer sig åt; men i många fall så kan en omfattande badrumsrenovering skära sig med resten av bostaden och det kan – inte minst vid en framtida försäljning – skapa problem.

Folk söker ofta efter det genuina och det homogena; man ser snarare till helheten vid en visning än till de enskilda rummen. Har du en bostad som är byggd under femtiotalet så kan ett toppmodernt badrum vara dig till last då du väl ska sälja. Men, det går att få ett toppmodernt badrum byggt i en äldre stil också.

Ta hjälp vid din badrumsrenovering i Årsta

Det är tacksamt att använda förorten Årsta som exempel i detta. Årsta har många fastigheter som till stor del är uppresta under femtiotalet; särskilt på de gator som ligger nära torget. Det innebär att lägenheterna i dessa har en viss charm och speciella planlösningar; inte sällan med lite mindre badrum än vad man idag ofta önskar sig. Det går att genomföra en badrumsrenovering och få en större yta – men det kräver speciella lösningar som måste planeras in i minsta detalj. Och, den måste ske smakfullt med tanke på den naturliga charm som finns i övriga delar av bostaden; femtiotalsstil i köket, den klassiska Årsta-parketten, lite mindre hall och så vidare.

Här bör man anlita ett företag som har god vana av sådana förändringar och som kan leda projektet från start till mål, skapa ett modernt badrum som smälter väl in i hur bostaden i övrigt ser ut.

Totalentreprenad är att föredra

En sak i allmänhet gällande en badrumsrenovering är att man, nästan alltid, tjänar på att välja totalentrepenad snarare än delad sådan. Totalentreprenad innebär att du anlitar ett och samma företag och att detta skickar ut de yrkesmän som krävs – en rörmokare, en behörig elektriker, en plattsättare, snickare och så vidare - för din badrumsrenovering. Det gör att jobbet blir mer effektivt och det minimerar risken för framtida skador.

Skulle du själv anlita varje enskild yrkesman så blir du mer sårbar för skador och troligt är även att projektet drar ut mer på tiden. Om vi även fortsatt håller oss till Årsta och en badrumsrenovering där så är definitivt totalentreprenad att föredra – i synnerhet på då man ser till planeringen samt val av material. Många företag som erbjuder totalentreprenad vid en badrumsrenovering har även skickliga designers samt inredningsarkitekter närvarande under planeringsstadiet; något som ger dig nya infallsvinklar och idéer om vad som är möjligt att göra. Naturligtvis så är du närvarande och har sista ordet. Det är trots allt ditt badrum det handlar om.

14 Feb 2018

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!