Att tänka på inför husköp

Funderar du på att äntligen ta det stora steget och köpa eget hus? Det finns många faktorer att överväga vid ett husköp, samt många fällor att trampa i. Här är några tips på vad du bör tänka på.

Ett nyköpt hus kan snabbt övergå till en hemsk mardröm om det skulle visa sig att något står fel till vid besiktning. Det kan handla om allt från svartmögel bakom väggar och golv, felaktiga elledningar, till fuktskador och dålig isolering. När man börjar gå på husvisningar är det bra att ha en checklista inför husköp som man kan gå igenom vid varje visning. Börja alltid med att läsa objektsbeskrivningen nogrannt och ta reda på mer information om huset och området innan visningen. Om du upptäcker att viktig information saknas i beskrivningen så se till att fråga mäklaren om detta.

Var inte rädd för att ställa frågor

Se till att gå på många visningar. Ju fler visningar du har under bältet desto bättre kommer du att bli på att ställa rätt frågor till mäklaren. Var aldrig rädd för att ställa för många frågor, desto mer du vet desto bättre. Gå alltid efter vad din magkänsla säger dig. Var noga med att kolla hur det ser ut bakom möbler och i skrymslen som är svåra att komma åt. Det är även en bra idé att kontrollera saker som att kranar och toaletter fungerar som de ska. Om du har en god vän eller familjemedlem som är kunnig om hus så kan du alltid be dem följa med på visningen för en extra åsikt.

20 Jan 2021

Mäta Lägenhetsyta Stockholm

I denna blogg diskuteras areamätning och relaterade ämnen, till exempel fastighetsmäkleri, homestyling byggnationer etc, vad man ska tänka på i samband med en flytt och mycket mer. Mycket nöje!