Välj en etablerad mäklare på Östermalm

Om man står inför att sälja en bostad i Stockholm och väljer att kontakta en mäklare för ändamålet så har man här några val att göra innan man bestämmer sig. Först och främst – har man beslutat sig för att anlita en mäklare så anser vi också att man redan där har gjort ett bra val. En mäklare på Östermalm behövs och man ska inte falla för frestelsen som ligger i att sälja på egen hand i jakt på snabba pengar där ingen provision behöver betalas ut. Risken med detta är nämligen att man i själva verket förlorar pengar på detta beslut – även om man räknar in provisionen eller arvodet hos en mäklare.

Med detta sagt så går vi vidare och fortsätter till de val av mäklare som man har i Stockholm och vad man ska tänka på som kund och privatperson. Det finns en hög konkurrens bland mäklare och firmor i Stockholm och denna kan göra att valet blir väldigt svårt – helt enkelt av den anledningen att det finns för många att välja bland.

Om vi här säger att du ska sälja en våning på Östermalm så tänkte vi i och med detta rada upp några tips som kan vägleda dig genom detta område på ett lite enklare och bättre sätt. Det vill säga – tänk på detta om du ska hitta en mäklare att förmedla sin våning på Östermalm.

  • Rutin hos en mäklare är viktig i sig och på ett exklusivt område som Östermalm så blir den än viktigare. Visst; du kommer förmodligen att få betala lite mer än om du väljer en orutinerad mäklare – men tack vare kontaktnätet så kommer du förmodligen att nå ett ännu högre pris. I en annan stadsdel eller förort till Stockholm så behöver du inte fästa lika stor vikt vid just erfarenhet och rutin hos din mäklare som du behöver göra på Östermalm och exempelvis Vasastan.
  • Lokal kännedom. Att den mäklare du anlitar verkligen kan området – i det här fallet Östermalm – är oerhört viktigt. Med detta menar vi; närhet till skolor, närhet till parkeringar, närhet till kollektivtrafik, museér och eventuella affärer och butiker. Allt som kan få en spekulant att bli mer intresserad och välja din våning framför en annan.
  • Detta berörde vi ovan, men här ska man veta att det i allra högsta grad är förhandlingsbart i dagens Stockholm. Säger en mäklare ett pris – exempelvis i provision eller i ett fast arvode – så är detta inte hugget i sten. Du kan undersöka hur det ser ut hos andra och även om vi rekommenderar en etablerad mäklare så bör inte priset vara oskäligt och orimligt. Jämför och framför resultatet av din undersökning till den mäklare du tänkt anlita – det kan få ned priset ganska mycket. De flesta mäklare har nämligen ett ganska stort svängrum att röra sig med då det kommer till sitt arvode.
16 jun 2017